Skip to content
Menu

Voor ouders en jongeren

Voor ouders en Jongeren

Soms loopt het allemaal even niet lekker. Kun jij je draai niet vinden of heeft je kind problemen met school of anders. Dan zijn wij er om te helpen!

Voor ouders en jongeren

Onderwijs

Expertise Huis begeleidt jongeren weer richting onderwijs, ongeacht het niveau. Dit doen we in verschillende stappen omdat de oorzaken van het uitvallen op school vaak ook tot een leerachterstand hebben geleid. Veel jongeren hebben extra begeleiding en meer tijd nodig. Die begeleiding en tijd biedt Expertise Huis.

  1. De eerste stap is het verwerven van bepaalde basisvaardigheden die nodig om aan regulier of aangepast onderwijs deel te nemen.
  2. De tweede stap is naast basis onderwijsvaardigheden sociale vaardigheden te trainen welke nuttig zijn in de klas.
  3. De derde stap is zelfredzaamheid. We verwachten in deze fase dat de jongere zelf verantwoordelijkheid neemt en brengen hem de discipline bij om huiswerk te maken.
Voor ouders en jongeren

Sport

Beweging is goed voor de mens en bewezen is dat je je beter kunt concentreren als je sport. Daarnaast is sport een uitlaatklep voor verschillende emoties. Door onderwijs af te wisselen met sport, zorgen we dat de concentratie van de jongeren optimaal blijft.

Door sport leer je doorzetten, in een team functioneren, je grenzen verleggen, samen overwinningen vieren en verliezen verwerken, dat je soms iets moet doen in dienst van een ander. Allemaal eigenschappen en ervaringen die later in het leven nuttig zijn.

Samen met de jongere beslissen we welke sporten worden beoefend waarbij we altijd streven naar een combinatie van individuele en teamsporten. We zetten doelen van hetgeen de jongere wil bereiken en werken daar samen naartoe. Dit kan meedoen aan een bepaalde wedstrijd zijn, een diploma halen, een afstand binnen een bepaalde tijd rennen zijn, kortom van alles.

Voor ouders en jongeren

Ondernemersschap

Gedurende de periode dat een jongere bij Expertise Huis is, maakt hij/zij kennis met verschillende vaardigheden/beroepen. De jongere kan zich zo oriƫnteren bij het maken van een beroepskeuze of studierichting en kijken wat bij hem/haar past.

Daarnaast is het goed voor de eigenwaarde van een jongere: door bepaalde werkzaamheden uit te voeren, ziet hij/zij dat resultaten kunnen worden behaald en krijgt de jongere vertrouwen in de toekomst. Het ene vak zal beter bij de jongere passen dan het andere, maar door ook dingen te doen waar in eerste instantie niet aan wordt gedacht, leert de jongere ook weer.

Wij koppelen deze vaardigheden aan ondernemerschap. Op die manier maken we de jongere medeverantwoordelijk en leren we hen de relatie tussen inspanning, inzet en resultaat.